Zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent, vinden er in je lichaam allerlei processen plaats waardoor er niet alleen lichamelijke klachten kunnen ontstaan, maar waardoor ook je gevoelsleven compleet verandert. De band tussen jou en dat kleine wezentje dat in je buik groeit, is heel sterk en daardoor is hoe jij je voelt ook van invloed op je kindje. Daarom is een zwangerschapsmassage goed voor jullie allebei!

Allerlei kwaaltjes

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van allerlei lichamelijke ongemakken en kwaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn, een stijve nek en schouders, een pijnlijk bekken, onrustige en/of gezwollen benen, slecht slapen, vermoeidheid en nog veel meer.

Hoe kan zwangerschapsmassage helpen?

Zwangerschapsmassage is er op gericht om juist die probleempunten aan te pakken. Tijdens een massagesessie worden echter niet alleen de gebieden die bij jou problemen geven behandeld, maar wordt je lichaam in zijn geheel gemasseerd zodat je compleet kan ontspannen. Dit is goed voor lichaam en geest en zorgt er ook voor dat je weer lekkerder kunt slapen.

Door het masseren verbetert de bloedcirculatie en wordt het lymfestelsel gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en het transport van zuurstof en voedingsstoffen effectiever wordt. Dit geeft ook verlichting bij onrustige benen en spataderen en vermindert vochtopslag. De massage werkt kalmerend en vermindert stress. Je lichaam maakt oxytocine aan waardoor jij en je kindje zich prettiger voelen. De kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling wordt kleiner, doordat je lichaam minder stresshormonen aanmaakt.

Tijdens de behandeling, die vanaf 12 weken zwangerschap kan plaatsvinden, lig je op je rug en zij.

Vergoedingen

Omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVST en de koepelorganisatie RBCZ kan een zwangerschapsmassage (deels) in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Mijn behandelingen vallen onder de alternatieve therapie. Wil je weten wat je vergoed kan krijgen kijk dan even op www.nvst.nl/zorgverzekeraars. Check altijd van te voren bij je eigen zorgverzekering of je daadwerkelijk hiervoor verzekerd bent om teleurstelling te voorkomen.

Maak een afspraak

Je kunt altijd contact met mij opnemen voor meer vragen of het maken van een afspraak. Ik ben telefonisch bereikbaar via 06-21526050, via e-mail contact@massagepraktijklennekedam.nl of via het contactformulier op de website. Afspraken maken bij voorkeur telefonisch of via de online reserveren knop bovenaan deze website.