Zwangerschapsmassage

Wanneer je zwanger bent, vinden er in je lichaam allerlei processen plaats. Wist je dat er niet alleen lichamelijke klachten kunnen ontstaan, maar dat ook je gevoelsleven compleet kan veranderen? De band tussen jou en dat kleine mensje dat in je buik groeit, is heel sterk! Daardoor is jouw gemoedstoestand ook van invloed op je kindje. Een zwangerschapsmassage is daarom goed voor jullie allebei!

Allerlei kwaaltjes

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van allerlei lichamelijke ongemakken en kwaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn, een stijve nek en schouders, een pijnlijk bekken, onrustige en/of gezwollen benen, slecht slapen, vermoeidheid en nog veel meer.

Hoe kan zwangerschapsmassage helpen?

Zwangerschapsmassage is erop gericht de typische probleempunten tijdens de zwangerschap aan te pakken. Tijdens de massagesessie worden niet alleen de gebieden die bij jou problemen geven behandeld; je lichaam wordt in zijn geheel gemasseerd zodat je compleet kunt ontspannen. Dit is goed voor lichaam en geest en zorgt er ook voor dat je weer lekkerder kunt slapen.

Door het masseren verbetert de bloedcirculatie en wordt het lymfestelsel gestimuleerd.  Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en tegelijkertijd wordt het transport van zuurstof en voedingsstoffen effectiever. Het resultaat? Verlichting bij onrustige benen en spataderen en een vermindering van de vochtopslag. De massage werkt kalmerend en vermindert stress. Je lichaam maakt oxytocine aan waardoor jij en je kindje zich prettiger voelen. Doordat je lichaam minder stresshormonen aanmaakt, verminder je de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling. 

Tijdens de behandeling lig je op je rug en zij. Zwangerschapsmassage kan plaatsvinden vanaf 12 weken zwangerschap.

Vergoedingen

Omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVST en de koepelorganisatie RBCZ kan een zwangerschapsmassage (deels) in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Mijn behandelingen vallen onder de alternatieve therapie. Wil je weten wat je vergoed kan krijgen kijk dan even op www.nvst.nl/zorgverzekeraars. Check, om teleurstelling te voorkomen, altijd van te voren bij je eigen zorgverzekering of je daadwerkelijk hiervoor verzekerd bent.

Maak een afspraak

Heb je vragen of wil je meer informatie? Je kunt altijd contact met mij opnemen. Ik ben telefonisch bereikbaar via 06-21526050, via e-mail contact@massagepraktijklennekedam.nl of via het contactformulier op de website. 

Wil je direct een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met me op of maak gebruik van de reserveringsmogelijkheid op  deze website.