Vanaf 3 maart zijn wij weer geopend. Hierbij houden wij ons coronaprotocol aan, klik hier om deze te lezen

Ontspanningsmassage 

Heb je een druk leven en wordt het je soms allemaal te veel? Ontspanningsmassage is een uitstekende manier om de stress en drukte van alledag het hoofd te bieden. Het voelt heerlijk aan en je krijgt de gelegenheid om echt, compleet te ontspannen en als het ware de 'batterij weer op te laden'. Daarnaast biedt een regelmatig toegepaste massage ook fysieke voordelen. 

Hoe helpt ontspanningsmassage?

Door de massage maakt je lichaam het 'anti-stresshormoon' oxytocine aan. Dat stofje zorgt ervoor dat je tot rust komt en het werkt ook pijnstillend. Bij herhaalde behandeling verhoogt tevens je weerstand, omdat je immuunsysteem, als gevolg van een toename van het aantal bloedcellen, versterkt. Dit zijn allemaal lichamelijke effecten, maar de ontspanning werkt natuurlijk ook op geestelijk niveau. Doordat je tijdens de behandeling even alles van je af kunt laten glijden, vermindert je algehele stressniveau. En dat is weer goed voor je lichamelijke gezondheid. Kortom, door regelmatig gemasseerd te worden, ontstaat er een positief domino-effect! Dit type massage is dan ook geschikt voor iedereen met of zonder stress. Wanneer er echte klachten zijn, is het echter beter om voor een andere, therapeutische massagevorm te kiezen waarbij de klassieke massage wordt uitgebreid met een aanvullende behandeling. 

Sportmassage  

Heb je last van vermoeidheidsverschijnselen als gevolg van lichamelijke inspanning? Kies dan voor een sportmassage. Hierbij worden de afvalstoffen die pijn, kramp of vermoeidheidsverschijnselen veroorzaken uit de spieren gemasseerd. Hierdoor wordt de stofwisseling positief beïnvloed waardoor je sneller zult herstellen en weer kunt presteren.  

Het is echter niet zo dat je een sporter moet zijn om een sportmassage te ondergaan. Deze massagetechniek kan ook prima worden toegepast bij mensen die last hebben van ongemakken die zijn ontstaan in het dagelijkse leven. Bij een sportmassage worden namelijk dezelfde technieken gebruikt als bij een klassieke massage. Het enige verschil is dat bij een sportmassage het tempo iets hoger ligt en er zal over het algemeen iets dieper gemasseerd worden.  

De behandeling 

Ontspanningsmassage is de klassieke vorm en bestaat vooral uit strijkingen en zachte knedingen met als doel het lichaam te ontspannen, afvalstoffen af te voeren, de bloedsomloop te stimuleren en blokkades op te heffen. De duur van de massage is afhankelijk van het te behandelen gebied: 

  • rug, schouders, nek en armen: 30 minuten 
  • rug, schouders, nek, armen en achterkant benen: 45 minuten 
  • volledige lichaamsmassage, eventueel met gezichtsmassage: 60 minuten 

Probeer het zelf eens uit en ontdek het positieve effect van de massages. Je zult al snel ontdekken dat het een weldaad is voor lichaam en geest!

Maak een afspraak

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer vragen of het maken van een afspraak. We zijn telefonisch bereikbaar via 06-21526050 of 0528-233806 (kapsalon), via e-mail contact@massagepraktijklennekedam.nl of via het contactformulier op de website.  Of plan je afspraak zelf online in.