Vanaf 3 maart zijn wij weer geopend. Hierbij houden wij ons coronaprotocol aan, klik hier om deze te lezen

Onrustige benen Hoogeveen

Herken je dit? Je ligt net in bed, moe na een lange dag, en dan kan je niet slapen omdat je benen vervelend doen. Alleen als je ze beweegt gaat dat onrustige, nare gevoel een beetje weg. Maar daardoor kun je dus niet slapen! Pijn doet het niet, maar het is wel heel erg vervelend. Heb jij regelmatig last van RLS (Restless Legs Syndrome), dan wil je vast graag weten wat je er aan kunt doen. 

Contact opnemen

Hoe komt het?

De oorzaken van onrustige benen zijn niet wetenschappelijk aangetoond. Waarschijnlijk zijn er een paar factoren die het probleem aanwakkeren, zoals erfelijkheid, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en oververmoeidheid. Men denkt dat de directe aanleiding voor het vervelende gevoel is te zoeken in het zenuwstelsel. 

Behandeling onrustige benen Hoogeveen

Wanneer je bij mij in de praktijk komt, gaan we eerst kijken of we kunnen achterhalen wat bij jou de oorzaak is en of er sprake is van bloedarmoede of een tekort aan bijvoorbeeld: 

  • Vitamine B12
  • IJzer
  • Magnesium

Is dat het geval dan is het zinvol om naast de behandeling ook voedingssupplementen te nemen. Het gebruik van Magnesium (als supplement of als olie, flakes of gel) heeft dubbel voordeel want het werkt spierontspannend en helpt voor een goede nachtrust. 

Massage

sport massage 1

Massage is een zeer goede manier om de klachten te verlichten. De bloedsomloop en de lymfedrainage worden gestimuleerd, de spieren ontspannen en triggerpoints worden behandeld. Zo wordt het onrustige gevoel minder en kun je gemakkelijker in slaap komen. De negatieve spiraal (RLS, niet kunnen slapen, oververmoeidheid, nog meer RLS etc.) wordt zo doorbroken. 

 

Neem contact op!

Voor meer informatie ben ik telefonisch te bereiken via 06-21526050 en je kunt ook je vraag via het contactformulier op de website stellen of mailen (contact@massagepraktijklennekedam.nl). Direct een afspraak maken kan natuurlijk ook (liefst via de afspraakknop op de website).