Onrustige benen 

Onrustige benen, ofwel RLS (Restless Legs Syndrome), is een aandoening die ook bekend staat als de ziekte van Willis-Ekbom. Kenmerkend is een rusteloos, vervelend gevoel in de benen, wat meestal alleen verminderd kan worden door de benen te bewegen. Erg vervelend als je 's-avonds in bed ligt en wilt slapen. Heb jij last van rusteloze benen? Dan weet je precies waar we over praten en natuurlijk wil je er vanaf!

 
De oorzaken van onrustige benen 

 
Het is nog niet wetenschappelijk aangetoond wat nou precies de oorzaken zijn van deze aandoening. Maar, men denkt wel dat deze te zoeken zijn in het zenuwstelsel en heel waarschijnlijk zijn er een aantal factoren die het probleem 'triggeren'. Denk daarbij aan:
 

  • Zwangerschap 
  • IJzertekort 
  • Bloedarmoede 
  • Vitamine B12 gebrek 
  • Verhoogde leeftijd 
  • Reuma 
  • Magnesiumtekort 

 

Daarnaast schijnt erfelijkheid ook een grote rol te spelen, want in bepaalde families komen deze klachten veel vaker voor dan in andere.

Behandeling 

Meestal komt het onrustige gevoel opzetten op het moment dat je naar bed gaat. Daarom is er slaaponderzoek nodig om een officiële diagnose te stellen. Nog belangrijker is het echter dat je van je klachten afkomt! Het vaststellen van de oorzaak is daarom een de eerste stap. Heb je bijvoorbeeld bloedarmoede, dan is het uiteraard essentieel om daar eerst iets aan te doen. Daarnaast is massage een goede methode om je klachten te verminderen en de vicieuze cirkel van 'klachten-slapeloosheid-vermoeidheid-meer klachten' te doorbreken. De neiging om met je ledematen te bewegen wordt minder en daardoor verbetert je nachtrust.

Men vermoedt ook dat een magnesiumtekort deze aandoening kan veroorzaken of verergeren. Het is daarom aan te raden om naast de behandeling met massagetechnieken, ook te kiezen voor het gebruik van magnesium producten. De hoogwaardige producten van Zechsal zijn zuiver en zeer effectief.  Omdat magnesium (spier)ontspannend werkt, helpt het bij slapeloosheid, wat de nachtrust ook weer ten goede komt.   

Neem contact op! 

Ik ben telefonisch te bereiken via 06-21526050 voor vragen of om een afspraak te maken. Daarnaast kun je gebruik maken van het contactformulier op deze website, een mailtje sturen naar contact@massagepraktijklennekedam.nl. Mijn praktijk is gevestigd aan De Vos van Steenwijklaan 75.