Hooikoorts

Heb jij last van hooikoorts? Dan kun je erover meepraten: niezen, verstopte neus, branderige ogen, jeuk, een loopneus…. Het is echt erg vervelend en de klachten duren vaak het hele voorjaar en zomer, afhankelijk van de pollen die vrijkomen in de natuur. 

Wat is hooikoorts eigenlijk?

Bij mensen met hooikoortsklachten reageert het afweersysteem in extreme mate op vrij onschuldige stoffen, net als bij een allergie. In dit geval gaat het om pollen van grassen, planten en vooral bomen. Tijdens de bloeiperiode komen deze pollen vrij. Daarom kunnen je klachten ook erger of minder erg worden tijdens bepaalde perioden: afhankelijk van de bloeiperiode van de plant- of boomsoort waar jij het meest gevoelig voor bent. Dit kan duren van januari tot en met september.

Ernstige klachten

De symptomen die we hierboven al noemden zijn erg vervelend en kunnen je leven behoorlijk ontwrichten. Het kan zelfs zijn dat je er oververmoeid door raakt en koorts krijgt. En er zijn ook  mensen bij wie de hooikoortsklachten chronisch
worden en er dus het hele jaar door last van hebben.

De oplossing: Medical Taping

Met Medical Taping kun je hooikoortsklachten te lijf gaan. De tape heeft namelijk effect op de segmentale structuren, de relaties tussen reflexzones en delen in het lichaam. Bovendien heeft tapen het grote voordeel dat het een behandelmethode is die 24 uur effect heeft. De constante aanwezigheid van de tape stimuleert de doorbloeding en lymfecirculatie in het gebied eronder. De tape wordt aangebracht op het reflexgebied van de luchtwegen en de longen.

Eén Medical Tape behandeling heeft wekenlang effect. Soms verminderen de hooikoortsklachten zelfs een heel seizoen lang! Mochten de klachten toch hardnekkiger of chronisch zijn, dan kan de tape een tweede maal aangebracht worden.

Neem voor meer informatie over massage en Medical Taping contact met mij op. Dit kan via het contactformulier op deze website, email (contact@massagepraktijklennekedam.nl) of telefoonnummer 06-21526050. Afspraken maken bij voorkeur telefonisch of via de online reserveren knop bovenaan deze website.