Triggerpoint Massage

Bij triggerpoint massage worden pijnlijke knopen in de spier, ofwel trigger points, gestimuleerd. Zo'n knoop is een microverkramping in de spier en de oorzaak van veel pijn en ongemak. 

Wat is een trigger point? 

Een spier bestaat uit vezels die, wanneer de spier in rust is, netjes naast elkaar liggen. Heel plaatselijk kan er een microverkramping optreden. Daarbij trekken de vezels zich op die plaats samen en vormen een verbreding: de zogenaamde triggerpoint. Het probleem is dat de lengte van de spier hierdoor iets afneemt en het overige deel van de spiervezels wordt als gevolg daarvan uitgerekt. Zo straalt de knoop de stijfheid en pijn ook uit naar de rest van de spier en andere delen van het lichaam. Kortom, een pijnlijke vicieuze cirkel.

Het aanpakken van de bron

Deze knopen in de spieren kunnen de oorzaak zijn van vele klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn en schouderpijn. Tijdens de massage worden juist die knopen heel precies en adequaat gemasseerd. De microverkramping vermindert of verdwijnt zelfs helemaal. Het probleem wordt dus bij de bron aangepakt en verholpen. Wanneer je al langere tijd last hebt van chronische spier- en/of gewrichtspijn, dan kan deze massagetechniek voor jou de oplossing zijn. 

Om het genezingsproces te versnellen, masseren wij ook het gebied rondom de microverkramping. Een ander onderdeel van de behandeling is dat je leert hoe je jouw triggerpoint het beste zelf kunt behandelen, o.a. met massageballetjes. Deze zijn in onze praktijk verkrijgbaar. 

Denk je dat deze massagetechniek ook voor jou de oplossing zou kunnen zijn, of wil je eerst meer weten? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij telefonisch bereiken op 06-21526050, e-mailen naar contact@massagepraktijklennekedam.nl of je kunt het contactformulier op deze site gebruiken. Direct een afspraak maken kan ook, het liefst telefonisch of via de 'online reserveren' knop bovenaan deze website.

Uitleg triggerpoints

In het filmpje hieronder wordt heel duidelijk uitgelegd wat een triggerpoint precies is, hoe deze ontstaat en hoe deze op te lossen zijn.