Dorn therapie

Dorn therapie wordt toegepast bij klachten die samenhangen met de wervelkolom. Er wordt daarbij op zachte manier druk toegepast op de wervels, waardoor deze weer in de goede stand komen te staan. Problemen en pijn die veroorzaakt werden door scheefstand, worden hiermee verminderd en uiteindelijk verholpen.

Wat is het en hoe werkt het?

Bij deze therapie, die oorspronkelijk uit Duitsland komt, wordt uitgegaan van het feit dat veel mensen een licht beenlengteverschil hebben. Dit is veelal de oorzaak van een verkeerde stand van het bekken en dientengevolge ook de heupen, knieën, voeten, nek etc. Als gevolg daarvan kunnen er zelfs darm- en blaasklachten ontstaan. Bij deze methode proberen we het beenlengteverschil en wervelscheefstand te verminderen of zelfs te verhelpen door het uitoefenen van milde, dynamische druk. De wervels worden stuk voor stuk met de duimen gemasseerd en voorzichtig weer in de goede stand terug geduwd. Dit doen we terwijl jij beweegt, door bijvoorbeeld met je hoofd te draaien. Door deze beweging blijven de spieren bezig en kunnen ze de correctie niet tegenwerken. We adviseren om na de behandeling een paar dagen rustig aan te doen, zodat de spieren, het bindweefsel en de gewrichtsbanden de kans krijgen te stabiliseren.

Is Dorn therapie de oplossing voor jou?

Wanneer je wilt weten of deze methode ook voor jouw klachten de oplossing is, neem dan contact met mij op. Ik zal dan met je bespreken wat ik voor je kan betekenen en al je eventuele vragen beantwoorden. Ik ben telefonisch bereikbaar via 06-21526050. Daarnaast kun je mij uiteraard ook mailen via contact@massagepraktijklennekedam.nl. of het contactformulier op onze website. Wil je direct een afspraak maken, doe dat dan het liefst via de 'online reserveren' knop bovenaan deze website of telefonisch.