Cupping

Deze therapie of massage is een techniek die wordt ingezet voor het ontspannen van spierknopen en losmaken van onderhuids bindweefsel (fascia). Deze spierknopen kunnen overal in het lichaam voorkomen en veroorzaken een scala aan klachten, zoals hoofdpijn, migraine, schouder-, arm en rugklachten en gespannen spieren door stress. Cupping is een intensieve manier om deze spierknopen te laten verdwijnen, én dus de daarmee gerelateerde klachten.

Hoe werkt het?

Op en rondom de pijnlijk plek worden cups aangebracht die vervolgens vacuüm worden gezogen. De cups kunnen op 1 plek blijven staan bijvoorbeeld bij een triggerpoint. De cups worden ook verschoven, waardoor een masserend effect ontstaat. Door de zuigkracht komt de huid omhoog en wordt de doorbloeding van het onderliggende bindweefsel enorm gestimuleerd. Hierdoor kunnen de afvalstoffen goed afgevoerd worden. De verstijfde spier reageert daar reflexmatig op en ontspant. De eerste keer kan de behandeling pijnlijk zijn, omdat het weefsel 'gekneusd' is en er kunnen blauwe plekken ontstaan. Toch is het wel een zeer effectieve manier om de pijn en de spierspanning snel te verminderen en latere behandelingen zijn minder pijnlijk.

Is cupping geschikt voor jou?

Wil je weten of deze therapie ook toegepast kan worden bij jouw klachten, of welke behandeling het beste is? Neem dan contact met mij op. Ik zal al je vragen beantwoorden en kijken wat we voor je kunnen betekenen. Je kunt mij bereiken via telefoonnummer 06-21526050. Verder kun je ook gebruik maken van het contactformulier op deze website of mij mailen via contact@massagepraktijklennekedam.nl. Direct een afspraak maken kan ook, het liefst telefonisch of via de 'online reserveren' knop bovenaan deze website.