Bindweefsel 

Bindweefsel, de naam zegt het eigenlijk al, heeft een verbindende en ondersteunende functie voor onze spieren, gewrichten en organen. Daarnaast zorgt het voor een veilig route voor onze bloedvaten en zenuwen naar de organen. De bindweefselcellen spelen een belangrijke rol bij de afweer tegen infecties en het bij het wondgenezingsproces. Verder heeft het onderhuidse bindweefsel een isolerende functie, slaat het energie op én zorgt voor transport van voedingsstoffen, zuurstof en afvalstoffen. Kortom, een hele lijst! Het is dan ook direct duidelijk dat bindweefselmassage om verschillende redenen toegepast kan worden.? 

Probleem gerichte massage 

Bindweefselmassage van de rug valt onder reflexzonemassage. Veel delen en organen hebben een bepaald projectiegebied in het rugbindweefsel. De zenuwen daarvan lopen namelijk door de wervelkolom. Vaak is er een verhoogde spanning voelbaar in het gebied dat correspondeert met het probleemgebied. Door dit te masseren, verminderen de klachten.
 
Bindweefselmassage kan dus ingezet worden voor een breed scala aan klachten, zoals:? 
• hoofdpijn en migraine? 
• problemen met de organen? 
• doorbloedingsstoornissen? 
• chronische verkoudheid? 
• gewrichtsproblemen? 
• slapeloosheid? 

Vragen? 

Denk je dat bindweefselmassage jou kan helpen? Ik hoor graag van je! Neem contact met me op door te bellen via 06-21526050 voor meer informatie of om een afspraak te maken. Voor een afspraak ben je welkom in mijn praktijk, gevestigd aan De Vos van Steenwijklaan 75. Verder kun je ook je vragen stellen via het contactformulier op deze website of door te mailen naar contact@massagepraktijklennekedam.nl.