Vanaf 3 maart zijn wij weer geopend. Hierbij houden wij ons coronaprotocol aan, klik hier om deze te lezen

Dubbele Aanpak

Vanwege zwangerschapsverlof is het pas weer mogelijk om de dubbele aanpak te boeken vanaf januari 2021

Niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaken staan tijdens deze dubbele behandeltherapie centraal. Massage in combinatie met professionele coachgesprekken; de complete aanpak!

 

Ik merk het dagelijks in mijn praktijk: te veel stress en spanning zorgen voor pijnklachten, cliënten geven aan dat ze veel piekeren, slecht of onrustig slapen en ervaren dat ze prikkelbaarder zijn. Ook niet aflatende vermoeidheid of juist opvallend gejaagd zijn kunnen het gevolg zijn van te veel stress of spanning. Massage kan daarbij een ontspannende werking hebben en je klachten verlichten. 

Op zoek naar de oorzaak

Maar je kunt in mijn praktijk ook tegelijkertijd de oorzaak aanpakken! De ‘dubbele aanpak’-therapie is een combinatie van persoonlijke gesprekken en ontspannende therapeutische massages. Als Professioneel Coach (opgeleid door de Balansgroep) kan ik je helpen op zoek te gaan naar de oorzaak van jouw klachten. Deze pakken we tijdens onze gesprekken aan; tegelijkertijd starten we een serie therapeutische massagebehandelingen. Iedere afspraak duurt circa anderhalf uur en bestaat uit een gespreks- en een massagedeel. Het complete behandeltraject wordt (in blokken van 4 afspraken) voorafgaand met je besproken en altijd precies op maat voor jou samengesteld.

 

Preventieve werking

De ‘dubbele aanpak’-therapie heeft als bijkomend voordeel dat je ervaart hoe je toekomstige stressklachten kunt voorkomen. Je leert een betere balans te vinden tussen spanning en ontspanning, weet hoe je stress bij jezelf (tijdig) signaleert en hoe je meer rust voor jezelf creëert. De ‘dubbele aanpak’-therapie werkt daarmee ook preventief!

 

Plan van aanpak

Fase  1: inzicht

intake (massage en intake gesprek)

4 sessies (Combi massage en gesprekstherapie/coaching)

  • Wie ben ik
  • Hoe reageer ik op stress
  • Wat is stress voor mij
  • Wanneer heb ik stress

Fase 2: stress management

4 sessies (Combi massage en gesprekstherapie/coaching)

  • Doelen stellen
  • Leren ontspannen
  • Stress aanpakken

Fase 3: maatwerk  (Combi massage en gesprekstherapie/coaching)

 

Vergoedingen

Omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVST en de koepelorganisatie RBCZ kunnen de behandelingen die vallen onder de massagetherapie (deels) in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Mijn behandelingen vallen onder alternatieve therapieën (dus niet onder fysiotherapie!). Wil je weten wat je vergoed kunt krijgen kijk dan even op www.nvst.nl/zorgverzekeraars. Check, om teleurstelling te voorkomen, altijd van te voren bij je eigen zorgverzekering of je daadwerkelijk hiervoor verzekerd bent.

Zet de eerste stap!

Is de ‘dubbele aanpak’ voor jou ook een goede oplossing? Of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op. Ik ben telefonisch bereikbaar via 06-21526050, je kunt me ook een bericht sturen via e-mail: contact@massagepraktijklennekedam.nl of via het contactformulier op de website. Afspraken maak ik bij voorkeur telefonisch of via de ‘online reserveren’-knop bovenaan deze website.

Werkgevers

Ben je werkgever en wil je de ‘dubbele aanpak’-therapie inzetten in bijvoorbeeld het ziekteverzuim- of vitaliteitsbeleid voor je medewerkers? Een prima initiatief! De dubbele aanpak zorgt voor vitalere werknemers, helpt mee het ziekteverzuim te reduceren en kan goed ingezet worden ter voorkoming en behandeling van burn-outklachten. Administratief is de investering in de ‘dubbele aanpak’-therapie mee te nemen in (aftrekbare) coachingtrajecten.